Våra vanligaste frågor

 1. Kan man använda barerna innan/efter träning?

  Det går bra för att få i sig näring du behöver för att få extra energi och orka träna hårdare eller som återhämtning efter träning.

 2. Varför innehåller en måltidsersättning 200 kcal?

  Enligt regler som är uppsatta av Livsmedelsverket så måste en måltidsersättning ge minst 200 kcal.

 3. Finns det studier på att Allévo metoden fungerar?

  Allévo har ett flertal case personer som nått framgångsrikt resultat med Allévometoden. Konsumenter skickar regelbundet in berättelser kring hur nöjda de är med produkterna och stödet. Ett exempel är Helen som alltid varit normalviktig men som i samband med en sjukdom gick upp 20 kg. ”Med hjälp av Allévoprodukter, husmanskost, en promenad dagligen lyckades jag bli av med dessa kg”. Allévo lärde mig att äta regelbundet och motionera”. Det har även gjorts utvärderingar av oberoende vetenskapliga experter från EFSA (European Food Safety Authority) som har granskat och gjort bedömning av den vetenskapliga dokumentation som finns inom området.

 4. Varför är det så mycket socker i?

  Barerna innehåller en hög andel kostfiber och protein. Dessa är torra ingredienser, vilket ger en kompakt och torr konsistens. Socker fungerar då som en konsistensgivare och är viktig för produktens hållbarhet. Allévos intention är att hålla sockerinnehållet på en så låg nivå som möjligt utan att ge avkall på produktens totala kvalitet. Allévos produkter har dessutom ett lågt GI-värde (kliniskt fastställt) och ger därmed en långsam ökning av blodsockernivån, vilket motverkar stora svängningar i blodsocker och insulinutsöndring som annars kan skapa sötsug.

 5. På vilket sätt är dessa bättre än en chokladkaka?

  Till skillnad mot en chokladkaka innehåller våra måltidsbarer all näring man behöver för en måltid men endast ca 200 kcal, baren innehåller dessutom en hög andel protein och fiber som ger ökad mättnadskänsla. En chokladkaka innehåller mest socker (ca 60%) och fett.

 6. Var kan jag köpa Allévos barer?    

  Allévos barer kan man köpa i dagligvaruhandeln (Ica, Willys, City Gross, Coop etc.), i hälsokostbutiker och på apotek.

 7. Vem bör vara försiktig med användning av Allévo?

  Barn, ungdomar, gravida, ammande eller personer med ätstörningar bör inte äta våra barer, detta eftersom viktminskning för dessa personer inte är hälsosamt.

 8. Har Allévos produkter några biverkningar?

  Produkterna i sig medför inga biverkningar men innehåller en hög andel fiber vilket kan påverka magen om man är känslig.

 9. Kan man byta ut VLCD/LCD produkter under Kick Startfasen mot Allévo bars istället?

  Under en kickstart ska du endast använda Allévos pulverprodukter som är sammansatta så att du får all näring din kropp behöver men ger mycket lite energi. Allévo Low Calorie Bars och Drinks kan du börja använda i viktminskningsfasen när du kombinerar Allévo med vanlig mat.

 10. Kan jag kombinera olika Allévo produkter? 

  Det går utmärkt att kombinera Allévos sortimentet. Om du vill ha en snabb start kan du kickstarta din viktminskning genom att äta Allévo VLCD/LCD i 1-2 veckor för att sedan trappa upp med vanlig kalorisnål mat och Allévos produkter. Det går bra att kombinera de olika Allévo produkterna.

 11. Kan man ersätta en hel kost med barer?

  Nej det går inte. Barerna är framtagna att ersätta enstaka måltider men inte en fullvärdig kost. Om man vill ersätta en hel kost ska man använda våra pulver som är kostersättingar.

 12. Hur många mål om dagen kan man ersätta med barer?

  Eftersom våra barer är måltidsersättningar och framtagna för att ersätta enstaka mål så rekommenderar vi att man inte byter ut mer än två mål för att få en fullvärdig kost.

 13. Kan jag byta ut enstaka måltider mot Allévo bars?

  Det går utmärkt att byta ut enstaka måltider. Det är också bra att tänka på att äta enligt tallriksmodellen och te x fylla halva tallriken med grova grönsaker tex. rivna morötter och broccoli.

 14. Allévos produkter har lågt Glykemiskt Index (GI). Vad innebär detta?

  Glykemiskt index (GI) är ett mått på hur snabbt ett livsmedel höjer blodsockret. Ett livsmedel med högt glykemiskt index höjer blodsockret snabbt medan ett livsmedel med lågt glykemiskt index höjer blodsockret långsamt. När blodsockret stiger producerar kroppen insulin för att sänka blodsockret. Om måltiden du åt hade ett högt GI kommer mycket insulin att utsöndras och tvärtom. Problemet med livsmedel som har högt GI är att de gör så att mycket insulin utsöndras att blodsockret sjunker snabbt igen, då signalerar kroppen att ditt blodsocker behöver höjas; du blir sugen på något sött. Genom att äta livsmedel med lågt GI undviker du att ditt blodsocker åker ”berg-och-dalbana” vilket ger dig energi som varar längre.

 15. Vad menas med måltidsersättning?

  Allévo Low Calorie bars och drinks/smoothies räknas som måltidsersättningar. Det innebär att de ger dig alla vitaminer och mineraler som du behöver vid en måltid men bara ca 200 kcal. Enligt regler som är uppsatta av Livsmedelsverket så måste en måltidsersättning ge minst 200 kcal.

 16. Blir jag mätt av en Allévo bar?

  Barerna ger en god mättnadskänsla som sitter i länge, dessutom tillfredsställer de tuggbehovet. Allévos produkter innehåller kostfiber som binder vatten i magsäcken och på så sätt ger volym och ökad mättnad. Vi rekommenderar därför alltid att dricka rikligt med vätska i samband med intag av Allévo. Allévoprodukterna innehåller även ett högt innehåll av protein som enligt kliniska studier ger en god mättnadskänsla.

 17. Vad innehåller Allévo barer?

  Allévo barer innehåller förutom vitaminer och mineraler bland annat extra mycket fibrer och proteiner. Fibrer ger ökad mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheten. En högre halt protein ger också en ökad mättnad och hjälper till att bibehålla normal muskelmassa.

Till vem/om vad önskar du ställa din fråga?